Nieuw product van De Curaçaose Hypotheekbank (MCB): “De 8-9-10 WECHI GATE Hypotheek”

Een geschenk 205 jaar geleden, zorgt anno 2017 voor grote gecompliceerde juridische, sociale en financiële problemen op CURAÇAO. De overheid heeft door de voortdurende onbehoorlijk bestuur, zichzelf in een “patstelling” gemanoeuvreerd en zit nu werkeloos toe te kijken.

De burgerrechten en in dit specifiek geval de erf rechten van burgers worden, hier op Curaçao, door het onbehoorlijk bestuur van de overheid vertrapt. ‘De wetgevende macht, de uitvoerende macht en de rechterlijke macht’ worden op Curaçao gemanipuleerd om onrechtmatige belangen van een “CLUBJE” te legaliseren.

Vraag: Is dit DEMOCRATIE?

Antwoord: Nee absoluut niet. Dit is gelegaliseerde  APARTHEID!

De overheid blijft hardnekkig volhouden met een onbehoorlijk bestuur waar rechten van burgers worden vertrapt.
Voortdurende onbehoorlijk bestuur is mogelijk, omdat de overheid een verborgen agenda heeft om illegaliteit en criminaliteit te promoveren.
Zelfs wanneer er een verzoek op basis van democratie wordt ingediend om misstanden te corrigeren, wordt dat verzoek genegeerd, de waarheid verdraaid en het onbehoorlijk bestuur duurt voort met het gedogen van onrechtmatigheden.

Stichting Fundashon Kas Popular, FKP, had in 1993 Klein Malpais Wechi gekocht. Op de koopakte staat over duidelijk vermeld dat het stuk grond “Rustplaats” buiten de koop moest blijven. Het rood omlijnd gedeelte is circa 120 hectare. Klein Malpais Wechi is ongeveer 15 hectare. 

Malpais Google Earth

Kooop Akte Wechi blad 1

“Rustplaats” behoort tot de gronden van Plantage Malpais (a) Gato en is eigendom van de erfgenamen van de vrijgemaakte slaven van Sybrecht van Uytrecht weduwe van Rasveldt.

De Erven Ferero, zijnde mede erfgenamen van de vrijgemaakte slaven van Sybrecht van Uytrecht, hadden in een Bezwaarschrift van 19 april 2010, aan de Gouverneur van de Nederlandse Antillen hun bezwaar tegen de voorgenomen grondontwikkeling van Wechi kenbaar gemaakt. Dit bezwaarschrift werd cc naar het Bestuurscollege van het Eilandgebied Curaçao verzonden.

Bezwaarschrift Gouverneur 19-04-10

Norwin Gerónimo Ferero, mede erfgenaam van de vrijgemaakte slaven Rasveldt had op 25 mei 2015 minister Suzy Camelia Römer verzocht om vergunningen van Stichting Fundashon Kas Popular in verband met het project Wechi onmiddellijk in te trekken en vervolgens een onderzoek te laten uitvoeren om de grenzen van plantage Malpais correct te kadastreren gezien de meting van 1974 niet correct was. Dit verzoek werd door minister Suzy Camelia Römer genegeerd en Norwin Gerónimo Ferero stuurt minister Suzy Camelia Römer op 19 juni 2015 een brief met gerechtsdeurwaarder Ramazan.

Betek. Suzy 19-6-2015 001

 

Betek. Suzy 19-6-2015 002

Ondanks de vordering van een schade en smartengeld vergoeding van
Nafl. 100.000.000,- en verder een dwangsom van Nafl. 1.000.000,- per dag of gedeelte daarvan dat de overheid nalaat of weigerachtig blijft gehoor te geven aan het verzoek, negeert minister Suzy Camelia Römer nogmaals het verzoek en gaan de werkzaamheden van Stichting Fundashon Kas Popular, zonder enig bouwvergunning,  gewoon door  op de gronden behorende tot plantage Malpais (a) Gato.

Vonnis procedure LAR

Ferero had de minister van VVRP in een LAR, Landsverordening Administrative procedure rechtspraak, gevorderd dat de minister de bouwproject WECHI van FKP te stoppen of te doen stoppen.
De vonnis op 29 juni 2016 van zaaknummer 2016/76347 was overduidelijk maar tot op heden zijn de respectievelijke ministers van VVRP de vonnis aan het negeren.

Beslissing

 Voortdurende “Struisvogel politiek” met verborgen agenda.

Ex minister van VVRP Suzy Camelia-Römer verklapte doodleuk dat zij volkomen op de hoogte is dat  overheid heel veel illegaliteit tolereert. Minister Suzy Camelia-Römer is een jurist en alszodanig weet zij, althans behoort zij ook te weten dat “tolereren” of “gedogen” een woord is dat in de praktijk hetzelfde betekend als samenspel of samenwerking.
Ex minister van VVRP Suzy Camelia-Römer kan haarfijn uitleggen hoe zware criminele bouw maffia werken en hoe erg de gevolgen voor de gemeenschap zijn, maar zij ontkent te weten wie of hoeveel ze zijn. Overduidelijk wordt hier aangegeven hoe het gedogen of struisvogel politiek van een corrupte overheid in elkaar zit.

https://drive.google.com/file/d/0B5LmMdtU_WXBdG53WjVxa1puam8/view

De respectievelijke ministers van VVRP weten althans behoren te weten dat de overheid Dienst Ruimtelijke Ontwikkeling en Volkshuisvesting in PLAN VAN AANPAK GATU van 1995, ten onrechte hadden bepaald dat Pietersz eigenaren van plantage Gatu zijn. De respectievelijke ministers van VVRP zijn debet aan het voortdurende GEDOOG BELEID van de illegale bouw op plantage Malpais (a) Gato.

Plan van aanpak

 

Legale en illegale op Gato

Norwin Gerónimo Ferero, mede erfgenaam van Sybrecht van Uytrecht, had in een schrijven van 17 augustus 2017 minister Zita Jesus Leito verzocht te onderhandelen om tot een praktische en juridisch sluitend, financieel haalbaar en rechtvaardige oplossing te komen van de controverse eigendomssituatie van Plantage Malpais (a) Gato.

Schrijven van 17 aug. 2017 aan Zita Jesus Leito

Minister van VVRP heeft ook meteen de beruchte “politieke struisvogel” positie ingenomen om in de verborgen agenda te kunnen spieken, wat plan moet zijn.
Minister van VVRP, Zita Jesus Leito, weet althans behoort te weten hoe in 1999,  Pietersz de overheid onder druk had gezet omdat de overheid, een afgesloten “DEAL”  met Pietersz had genegeerd.

In 1999 bedreigde advocaat MADURO de overheid met een schade vergoeding claim van 100.000.000 (HONDERD MILJOEN) gulden.

100 mion

De overheid wist toen  listig, op “juridisch niveau” in de rechtbank, het op een “akkoordje” te gooien. Pietersz werd toen niet ontvankelijk verklaard en de overheid kreeg een “gouden kansje” om te ontsnappen aan een miljoenen schade claim.
De overheid had toen een “geheime” overeenkomst met Pietersz gesloten.

Volgens Norwin Gerónimo Ferero werd in 2001 een GEHEIME OVEREENKOMST gesloten met “heilighuisje ” MADURO

De overheid “gedoogd” volgens afspraak de illegale en onrechtmatigheden die Pietersz jegens de rechtmatige eigenaren van Plantage Malpais (a) Gato doet.
De overheid gedoogd dat Pietersz de erfgenamen van de vrijgemaakte slaven van de weduwe Sybrecht van Uytrecht terroriseert en de overheid zet de rechtbank voor het blok om de onrechtmatigheden van Pietersz te gedogen en te verzegelen in een APARTHEID vonnis.

Norwin Ferero heeft, namens de erfgenamen van Sybrecht van Uytrecht, ook een miljoenen schade claim bij de minister van VVRP ingediend. Pietersz heeft toen meteen, zoals vastgelegd in de “GEHEIME OVEREENKOMST”, een verzoek bij de rechtbank ingediend om erkend te worden als eigenaar van de nalatenschap van Sybrecht van Uytrecht.

Verzoekschrift Pietersz 15 feb. 2017

Minister Zita Jesus Leito krijgt nu een “gouden kansje” om te ontsnappen aan een schade claim van honderd miljoen. In 1999 was het gelukt om een “DEAL” met Pietersz te maken dankzij MADURO.

Norwin Ferero is van mening dat De Curaçaose Hypotheekbank (MCB),  een praktische en juridisch sluitend, financieel haalbaar en rechtvaardige oplossing voor de controverse eigendomssituatie van Plantage Malpais (a) Gato heeft.

Dat is de “8-9-10 WECHI GATE Hypotheek“.

P1030892

Het is overduidelijk dat minister Zita Jesus Leito er alle “kaas van heeft gegeten” en vanzelf sprekend zal op dinsdag 19 september de “aap uit de mouw komen” en laten weten hoe de vork aan de steel zit met de TRIAS POLITIKA van Curaçao. 

 

 

Bedankt voor het samendelen van kennis en voor de royale donatie:

https://www.paypal.me/NFerero

 

Eerder verschenen djeronimoblog:

SOS HUMAN RIGHTS, save our souls from the sacred cows and the sensored press

https://djeronimoblog.wordpress.com/2017/08/07/erfgenamen-vrijgemaakte-slaven-rasveldt-slachtoffer-van-apartheid-oftewel-het-gelegaliseerde-vorm-van-slavernij-2https://djeronimoblog.wordpress.com/2017/08/01/corruptie-leidt-tot-verarming-van-de-bevolking-2https://djeronimoblog.wordpress.com/2017/07/09/corruptie-leidt-tot-verarming-van-de-bevolking-1https://djeronimoblog.wordpress.com/2017/07/02/ik-ben-wie-ik-ben-amihttps://djeronimoblog.wordpress.com/2017/06/24/norwin-ferero-rectificeert-incorrecte-publicatiehttps://djeronimoblog.wordpress.com/2017/04/19/erfgenamen-vrijgemaakte-slaven-rasveldt-slachtoffer-van-apartheid-oftewel-het-gelegaliseerde-vorm-van-slavernijhttps://djeronimoblog.wordpress.com/2017/04/12/norwin-ferero-de-lachende-verliezerhttps://djeronimoblog.wordpress.com/2017/04/08/onbehoorlijk-bestuur-fraude-corruptie-en-samenzwering-van-de-overheid-zet-rechtbank-voor-dilemma-van-kiezen-of-delenhttps://djeronimoblog.wordpress.com/2017/03/28/wie-doet-een-ander-hetgeen-hij-niet-wenst-dat-een-ander-tegen-hem-doethttps://djeronimoblog.wordpress.com/2017/03/23/wie-doet-een-ander-hetgeen-hij-niet-wenst-dat-een-ander-tegen-hem-doet-ikke-ikkeikke-natuurlijk-zodat-de-rest-mag-stikkenhttps://djeronimoblog.wordpress.com/2017/03/21/fraude-zit-gestructureerd-in-het-overheid-en-veroorzaakt-de-chronische-onbehoorlijk-bestuur-op-curacao-2https://djeronimoblog.wordpress.com/2017/03/14/gato-een-geschenk-met-een-staartje-2https://djeronimoblog.wordpress.com/2017/02/12/onbehoorlijk-bestuur-op-curacao-de-grondslag-van-de-controverse-eigendom-situatie-van-plantage-malpais-a-gatohttps://djeronimoblog.wordpress.com/2016/10/04/de-erfgenamen-van-de-slavenopstandhttps://djeronimoblog.wordpress.com/2016/09/29/onrechtmatigheden-en-samenzwering-van-de-overheid-op-curacaohttps://djeronimoblog.wordpress.com/2016/09/22/verkapte-evolutie-van-rovershttps://djeronimoblog.wordpress.com/2016/09/19/laatste-dagen-van-de-stropers-op-malpais-a-gatohttps://djeronimoblog.wordpress.com/2016/09/13/gato-een-geschenk-met-een-staartjehttps://djeronimoblog.wordpress.com/2016/09/12/wij-willen-vrede-en-vrijheid

One thought on “Nieuw product van De Curaçaose Hypotheekbank (MCB): “De 8-9-10 WECHI GATE Hypotheek”

Leave a comment