Norwin Ferero, de lachende verliezer!

Professor dr. A. F. Paula concludeerde in zijn rapport “Historisch onderzoek naar de eigendomssituatie van plantage Gato” : 

concluderend kan worden opgemerkt dat de overheid over de jaren heen debet is geweest aan grove nalatigheid door haar administratie niet op gedegen wijze te actualiseren naar aanleiding van de grondruil die plaats vond op 7 oktober 1868. Deze nalatigheid heeft in grote mate bijgedragen aan het ontstaan en het voortduren van onduidelijkheid en controverse inzake de eigendomssituatie van de plantage Gato vanaf de jaren 1970″.

 

 

Onduidelijke en controverse eigendomssituatie?

Ondanks dat professor Paula, in opdracht van de overheid, duidelijk in zijn rapport had aangegeven wie de rechtmatige eigenaren zijn van plantage Malpais, en wie de onduidelijke en controverse eigendomssituatie had gecreëerd, blijft de overheid de rechtmatige erfgenamen en eigenaren van plantage Malpais negeren. De overheid blijft hardnekkig van alles proberen om fraude uit de jaren 1970 te verbergen.
In de jaren 1970, de eerste regeer periodes van overheden direct na de revolte van 30 mei 1969, werden doelbewust plannen, van de corrupte malafide overheden van tussen 1955 en 1969, goed gekeurd en uitgevoerd.

Kort Geding 29 maart 2017

Norwin Gerónimo Ferero had op 8 maart 2017 een verzoekschrift voor een kort geding ingediend. Pas na 21 dagen, op 29 maart was de zitting. Grondslag van het verzoekschrift was dat Pietersz openlijk vonnissen van het gerecht blijft negeren waardoor de erfgenamen van de vrijgemaakte slaven Rasveldt financieel behoorlijk benadeeld worden.

Verzoekschrift 29-3-17

Aan het begin van de zitting had Norwin Ferero het volgende duidelijk gezegd:

“Het is overduidelijk dat leden van familie Pietersz op onrechtmatige wijze eigenaar van een gedeelte van plantage Malpais willen worden. Leden van familie Pietersz hebben een overeenkomst met georganiseerd misdaad en terroriseren hardnekkig de rechtmatige eigenaren en de bewoners van plantage Malpais.

Louis Eusebio Pietersz en Willem Jan Materno Pietersz hebben geen enkel rechtsgeldig belang de grondontwikkeling van plantage Malpais te hinderen.
In arresten van de Hoge Raad is uitgesproken dat Pietersz noch eigenaar, noch bezitter is. Het vonnis in Kort Geding uitgesproken op 30 december 2015 nummer KG 76617/2015, bevestigd door het Gemeenschappelijk Hof van Justitie uitspraak van 13 september 2016 nummer KG 76617-H172 en 172A/16, bepaalde dat Pietersz ook geen beheerder is van plantage Malpais.

Louis Eusebio Pietersz en Willem Jan Materno Pietersz blijven hardnekkig weigeren gehoor te geven hun onrechtmatige zaken en handelingen op de gronden van plantage Malpais te stoppen. Zelfs een door het Hof bevestigde dwangsom van NAf 100.000,- maakt geen enkel indruk op Pietersz.
Pietersz negeert het Hof vonnis en blijft de rechtmatige erfgenamen van plantage Malpais terroriseren. Op 29 mei 2016 had Pietersz zelfs kunnen regelen dat TeleCuracao op het dagelijkse journaal liet zien hoe Pietersz het vonnis KG 76617/2015 negeert.
Het oordeel van het Gerecht was dat alle borden verwijderd moesten worden, maar Pietersz bewijst op het journaal hoe een nieuw bord wordt geplaatst. Nog steeds is deze video te zien op YouTube, “KITA BORCHI NA GATO”. Het is al 287 keren bekeken.
Advocaat, mr. dr. Peter Verton, wordt door gedaagden, Pietersz, geïntimideerd dat hij niet durft de rechten van eiser, Norwin Ferero, in deze rechtszaak naar behoren te verdedigen.”

Motivatie verzoekkschrift.

 

Op dit moment is het is het video “KITA BORCHI NA GATO” nog steeds op You Tube.

Vervolgens had Norwin Ferero extra bewijs materiaal van de onrechtmatige zaken en handelingen, via email, aan rechter en de tegen partij verzonden. Het was op verzoek van advocaat Peter Verton, dat Norwin Ferero besloot een PDF file van 34 pagina, naar de rechtbank en advocaat Bijkerk te sturen.

Advocaat Bijkerk maakte bezwaar tegen het op gestuurde bewijs materiaal en verzocht de rechtbank, via email, om het te “negeren”.

 

Edelachtbare,

Volgens mij was tijdens de zitting slechts afgesproken dat ik enige eerdere vonnissen tussen partijen zou nasturen (waar ik nog niet aan toegekomen ben).

Niet was afgesproken dat Ferero nog een heel epistel zou mogen nasturen.

Ik verzoek u dan ook om op dat stuk van Ferero geen acht te slaan.

Met vriendelijke groet,

Roel Bijkerk”

epistel
Audio opname van zitting 29 maart 2017:

Kort Geding 29 maart 2017

 

Vonnis Kort Geding

Op 10 april was het vonnis, maar door omstandigheden was het pas op 11 april s’middags, dat Norwin Ferero het vonnis ophaalde. In eerste instantie was hij geschokt. Hij had het kort geding verloren. Het is onbegrijpelijk dat de edelachtbare rechter, een onrechtmatigheid, tolereert en bovendien ook nog de eiser veroordeelt.

vonnis 10 april 2017

Apartheid op Curaçao

Het vonnis “KG 82219/2017”, van 10 april 2017, maakt overduidelijk dat, nu nog steeds in 2017, sprake is van APARTHEID op Curaçao.  Een bekentenis, van een gedaagde, wordt door de rechtbank getolereerd en gelegaliseerd en vervolgens wordt de eiser gestraft omdat hij weiger een onrechtmatig daad te tolereren.

Op 5 april werd er een verzoek ter verkrijgen van het proces verbaal van de zaak bij de rechtbank ingediend.

Proces verbaal verzoek 001

Direct na de zitting van 29 maart 2017 had Norwin Ferero gevraagd naar de naam van de Edelachtbare rechter van die zitting. Norwin Ferero had volgens de verkregen informatie gezegd dat de Edelachtbare rechter in de zitting van 29 maart 2017, rechter mr. P.E. de Kort was. Dit was incorrect. Rechter mr. P.E. de Kort zat niet in de zitting van 29 maart 2017 en heeft ook nooit Norwin Ferero enig advies gegeven voor de regie zitting van 25 april 2017.

Heel “toevallig”, is het verzoek ter verkrijging van het proces verbaal, “zoek” geraakt in de map van de Kort Geding bij de griffie. Op 11 april zat er nog geen  proces verbaal bij het vonnis. Het kan zijn dat het proces verbaal nog op “schrijf foutjes” gecontroleerd moest worden.  Het proces verbaal is nu te vergelijken met de conclusie van professor Paula. “Toevallig” is ook het rapport Paula zoek geraakt.

Mocht het proces verbaal op 25 april tijdens de regie-zitting in theater Luna Blou nog niet klaar zijn, dan is dat ook nog een bewijs dat men in 2017 APARTHEID op Curaçao wil legaliseren terwijl erfgenamen van vrijgemaakte slaven gestructureerd geterroriseerd worden3 No hasi