Wij willen “VREDE EN VRIJHEID”

 

Wanneer wij vrede met elkaar hebben, hebben wij de vrijheid om elkaar te helpen tot een hogere levenstandaard te komen.

Wat er met de 13 vrijgemaakte slaven Rasveldt was gebeurd en wat er met hun erfgenamen nu nog steeds gebeurd, is absoluut een onrecht tegen de mensheid. De waarheid werd eerst gemanipuleerd en vervolgens werden documenten verborgen om de geschiedenis te vervalsen. Alles was officieel vastgelegd, maar toch door manipulatie worden feiten genegeerd en het onrecht duurt voort. Wij zijn er ons allemaal van bewust dat wij niet in vrede met elkaar leven, maar wij haten en verraden elkaar zonder te weten waarom.
Het is tijd voor verandering. Wanneer wij vrede met elkaar hebben, zal het ons lukken om samen “onze” eiland Curaçao te ontwikkelen.

libertad-downtown-pics-015

Alle politici van Curaçao weten althans behoren te weten van de eigendomssituatie van Plantage Malpais (a) Gato. Parlementariërs maakten zich collectief schuldig aan frauduleuze handelingen en zijn daardoor allen medeplichtig aan de continuïteit van het onbehoorlijk bestuur in het Koninkrijk der Nederlanden.

5.1Untitled

In 1999 had het Bestuurscollege van het Eilandgebied Curaçao in een besluit bepaald dat professor dr. A.F. Paula en de heer Felio Hermilio Colinet belast werden met een historisch onderzoek naar de eigendomssituatie van Plantage Gato sinds de uitvoering van het legaat van de weduwe Sybrecht van Uytrecht weduwe van Rasveldt. Executie van het legaat van de weduwe Sybrecht van Uytrecht vond plaats op 21 februari 1812. Dat was 17 jaren na de revolte van Tula in 1795.

Bij de gruwelijke, schandalige en onmenselijke terechtstelling van Tula en anderen die meegeholpen hadden aan de revolutie, werd ook mevrouw Sybrecht van Uytrecht door dezelfde rechtbank bedreigd. Politie rapporten van de rechtbank van 1795,  tonen aan dat de rechtbank mevrouw Sybrecht van Uytrecht had bedreigd haar eigendom te ontnemen en haar van Curaçao te deporteren indien zij naderhand nogmaals de slaven zou helpen bij het verkrijgen van hun vrijheid.

Professor Paula had, in zijn historisch onderzoek naar de eigendomssituatie van Plantage Gato sinds de uitvoering van het legaat van de weduwe Sybrecht van Uytrecht, zeer waarschijnlijk ook die politie rapporten bestudeert. Professor Paula had ook in de Historisch Archief een besluit van Gouverneur de Rouville ontdekt. Gouverneur de Rouville had in 1868 een limitatieve opsomming gegeven van de personen die op dat moment aanspraak konden maken op de nalatenschappen van mevrouw Sybreght van Uytrecht. De Gouverneurs akte no. 439 van 30 juli 1868 levert het onomstotelijke bewijs dat Plantage Malpais eigendom is van de erfgenamen van de 13 vrijgemaakte slaven Rasveldt.

Verder onderzoek van professor Paula leverde bewijzen op dat de controverse eigendomssituatie van plantage Malpais (a) Gato is ontstaan door fraude van de overheid.

Professor Paula had overduidelijk in de conclusie van zijn rapport aangegeven:

Concluderend kan ook worden opgemerkt dat de overheid over de jaren heen debet is geweest aan grove nalatigheid door haar administratie niet op gedegen wijze te actualiseren naar aanleiding van de grondruil die plaats vond op 7 oktober 1868. Deze nalatigheid heeft in grote mate bijgedragen aan het ontstaan en het voortduren van onduidelijkheid en controverse inzake de eigendomssituatie van plantage Gato vanaf de jaren 1970

Het rapport van professor Paula werd op 27 juli 2000 door het Bestuurscollege van het Eilandgebied Curaçao ontvangen. Professor Paula had op 25 juli 2000 zijn rapport uitvoerig besproken met gedeputeerde Anthony Godett. Het rapport beviel gedeputeerde Anthony Godett niet. Het rapport leverde overduidelijke bewijzen van een fraude die in de jaren 1970 had plaats gevonden. Dat was de regeer periode direct na de brandstichting van 30 mei 1969. De brandstichting van 30 mei 1969 had geleid tot het ontstaan van onze beruchte “cultuur van fraude”. De politieke partijen die destijds, hetzij in de regering of oppositie zaten, hadden zich schuldig gemaakt met het vervreemden van gronden die tot plantage Malpais behoren.

Het historisch onderzoek, van professor Paula, naar de eigendomssituatie van Plantage Gato sinds de uitvoering van het legaat van de weduwe Sybrecht van Uytrecht weduwe van Rasveldt had ertoe geleid dat alle politici, die te kwader trouw zijn, gestructureerd met elkaar ging samenwerken om de fraude van de jaren 1970 te verbergen.

5.2godett

Sinds het ontstaan van de controverse betreffende de eigendomssituatie van plantage Gato in de jaren 1970, heeft geen enkele politici vragen in het Bestuurscollege gesteld over de onrechtmatigheden die de erfgenamen van de vrijgemaakte slaven Rasveldt worden aangedaan. Dit feit is een onomstotelijk bewijs dat politieke partijen door een en dezelfde “criminele” organisatie wordt gefinancierd.

Willen wij dat er op 30 september 2016 sprake is van een transparante en democratische verkiezing, dan moeten wij nu voor de verkiezing, alle kandidaten “screenen” anders is ongetwijfeld na 30 september 2016 het hek van de dam hier op Curaçao.

One thought on “Wij willen “VREDE EN VRIJHEID”

Leave a comment